Mendoza, andra gangen gillt!

Vart ska jag börja tro? Nada spännande har skett, forutom att vi upplevt vart livs första jordbävning som var ofantligt odramatisk! Ni förstar att en utav de tre nätterna i Valparaiso, Chile, "drabbades" vi av en terramoto, mer känt som "jordbävning" för oss i Svea rike. Klockan tre pa natten "brakade" den loss med sin fjuttiga 2:a pa richterskalan, knappt märkbart alltsa. Ni förstar, vi vaknade inte ens, en sadan fatal jävla besvikelse, en annan som nästan längtat efter en jordbävning. Naväl, vi kan iallafall skrävla aningens lite om att vi upplevt det, ty det har vi ju. Att vi sen sov under tiden har inte med saken att göra. Punkt.

Nu är vi ater i Argentina, närmare bestämt vindistriktet Mendoza. Man kan tänka som sa att en vindruvsodling utav denna omfattning kräver sol och värme aret om, men ICKE! Här är kallt som i graven, precis som de senaste ställena vi besökt den senaste manaden, burr... Nej vet ni vad, nu längtar vi faktiskt till det att vi kan slänga jackan och langbyxorna och kränga pa oss shorts och solbrillor igen. Fast inte ska man väl klaga egentligen, det gar absolut ingen nöd pa oss, da rakt inte nu när vi äntligen fatt lämna Chile. Chile var inte helvetet pa jorden, vi har definitivt upplevt värre, Chile var inte otrevligt, MEN Chile var inte heller sa fantastiskt och gött som vi förväntat oss. Chile var, som ni troligtvis inte vet nagon utav er, min höjdpunkt innan avfärd, sooom jag hade längtat dit! Tyvärr grusades allt av att folket inte var speciellt trevliga, och hela landet inte kändes vare sig genuint eller charmigt, nej tyvärr Pinochet-land, ni saknar karaktär! Argentina däremot, oj oj oj, här snackar vi karaktär och charm och en värme (obs! nu syftar jag givetvis pa emotionell värme) som heter duga! Här trivs vi som tva hala alar i vattnet, det kan jag be att tala om. Att vi dessutom bor pa ett hostell som sannerligen ser ut att tillhöra en vingard gör inte saken sämre. Och de gula löven som virvlar i vinden är tamejfasen hundra ganger vackrare än de som brukar yra runt i höst-sörjan därhemma.

Dagarna här har gatt at till att utforska staden, tvätta och gotta oss. Och, ja just det, kolla Champions Leauge-finalen givetvis. Grattis Chelsea!

Efter en betydligt mycket längre resa ifran Valparaiso än vi hade räknat med, p.g.a. 3 timmar kö i tullen (hur fan är det möjligt? Mahända för att Chile, som tror sig vara nagon jäkla övermakt, tvunget ska kontrollera allt och alla pa millimetern!) anlände vi efter en cirka 11 timmar lang bussresa till Mendoza. Hostellet, som vid första anblick verkade alla tiders, fick med ens en stor guldstjärna av oss bägge när det visade sig att dom, hör och häpna, har en värmefläkt pa rummet! Prisa Gud, halleluleja! Nu mar vi som kungar.
Vi blev även meddelade att dom ställde till med BBQ-afton dagen till ära och att vi var hjärligt välkomna att ta del av denna. Ja tack, att bli serverad mat pa hostellet och slippa piffa till sig och ga ut pa restaurang-jakt när vi helst av allt ville gotta ner oss i sängen framför värmefläkten var väldigt välkommet! Att det sedan ställdes fram vinflaska efter vinflaska och att sällskapet kring matbordet, in particular (pa svenska?!) ett engelskt par, var sapass trevligt att vi inte kom i sang forrens framat tre pa natten, var fin-fint. Att detta däremot resulterade i att paret Prim/Claesson inte vaknade förrens kl.13:00 dagen därpa är en annan femma, som inte är riktigt lika rolig.

Vad gör vi idag da? Jo, serrni, vi tvättar! Hm, lat mig ga mer ingaende pa detta. Vi tvättar, och under tiden som detta sker sover David och jag, ja jag sitter här, har Skypa´t bort en stund med fina Emma och slitit hart med en karta över var rutt, sa ni kan se hur vi förflyttar oss vida kring kontinenten.

Mitt herrskap, mer spännande än sahär blir det fanimej inte! Imorgon vill vi inget annat än att solen ska visa sig, ty da ska vi trampa iväg pa en cykel-vinprovning. Jajamen, vi ska cykla runt och besöka diverse vingardar och provsmaka och förhoppningsvis inte vingla i diket pa hemvägen, som dom hemmave´ lätt gör när det vankas kalas. Inga namn nämnda, det kanske är bäst sa, eller vad säger du Morgan? Nagra bilder giver vi er och, som sagt, kartan över var rutt. Och hall ut, vi har förhoppningsvis en hel del smaskigt att dela med oss av inför nästa inlägg. Nu ska jag mysa ner mig med nosen djupt i "Hundraaringen som klev ut genom ett fönster och försvann" och mahanda ett glas rött, jag menar, det är trots allt söndagseftermiddag och nagon slags nattvard far man väl ända lov att ombesörja...

Mysigt café i Valparaiso.


Vi besökte författaren Pablo Nerudas hus. Dessvärre, till vart stora förtret, var det inte tillatet att fota där inne, men jädrar sa fräckt det var!


En gla´ turist utanför Nerudas hus.


Nöjda!


Utsikten ifran huset var inte pjakig alls.


Pa en, av tsunamin, söndersliten pir kan...


... ett 20-tal sjölejon husera. Trevligt!


Otrevliga hökande pelikaner fanns där ocksa att finna! Eller ja, sa värst otrevliga var dom väl egentligen inte, men deras gam-liknande beteende skrämde en fagel-fobiant som mig...


Mayday mayday, stridsfartyg pa ingang!


Och här kommer kartan:



Kommentarer
Postat av: Li från mårdaklevsskogarna

Hallllaaooo! Tro det eller ej men jag följer din lilla blogg slaviskt. Så roligt att läsa, Micke picke undrar varför jag ibland skrattar när vi ligger jämte varandra i vår fina dyra säng, jo det är på grund av tildurs lilla blogg! :) ni verkar ha det bra och en sån resa som ni gör skulle jag med vilja göra. Problemet är bara våra två ludna barn, men katter verkar vara välkomna i de latinamerikanska länderna?! När du kommit hem till ljuva sverige ta då en kik in i shoppingcentret där jag numera jobbar heltid. Set kanske inte är lika gediget som förr men det finns där! ;)Pussipuss en hälsning från mig till dig ser framemot nästa inlägg!

2012-05-20 @ 19:46:23
Postat av: Anette

Hur i allsin dar kan man sova sig igenom en jordbävning, om än så liten. Har man kanske lite för mycke innanför västen om man sover så eller? Ja, ja vem är jag att föra oväsen för detta fenomen eftersom jag aldrig har vart med om det. Well, inte illa att ha lyxen att kunna dra på en värmefläkt där borta i "kylan". Ha, här har vi då äntligen fått en liten försmak på det som komma skall (och blir det som vanligt så är den väl snart över). Nä nu ska man väl inte måla fan på väggen, får väl hoppas att även ni ska få smaka på lite svensk sommar vad det lider när ni kommer hem igen. Men som sagt så har vi fått värme och sol lagom till pingst, det är gôtt det. Hoppas att ni också kommer in i ett sol-stråk vad det lider så att även era kroppar får tina upp och åter igen får den snygga färg som fanns på bilderna från "tidernas begynnelse" i bloggen. Och vinet ihop med den fantastiska boken som du gett dig i kast med, det låter hur gott som helst. Nja, inte vinet kanske men "Hundra-åringen" är ju bara sååå ur-kul så den borde alla ögna igenom nån gång. Japp, så är det. Kram och vi hörs.

2012-05-22 @ 22:52:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0