The sweet river

Nu har vi landat i Rio Dulce i sydvastra Guatemala, for att redan imorgon bussa vidare mot sydostra delen och staden Antigua.

Igar anlande vi till Rio Dulce efter en betydligt kortare bussresa an vi trott. For det forsta rusade vi genom staden i en tuktuk-taxi med uppgifter om att bussen skulle avga 9.30, vi kom dit 9.27 for att en timme senare inse att den avgick en timme efter utsatt tid. Eftersom vi var forberedda pa en minst 5 timmar lang resa fick vi en chock nar vi somndruckna insag att bussen borjade tommas pa turister redan efter 3,5 timme. Som tur var tyckte sig Matilda ha hort att busschaffisen ropat ut Rio Dulce sa vi gick av. Jag trodde bara att det var ett av busschaffisarnas oregelbundna lunchstopp.

Rio Dulce ar en stad omgiven av vatten. Den ligger vid floden Rio Dulce som mynnar ut i Karibiska Havet. De flesta hotellen har ligger praktiskt taget ute i floden och kan bara nas med bat. Omgivningarna ar valdigt fina, med grona skogar, floden som ar full av fiskar och skoldpaddor och myggen som attackerar sa fort morkret har lagt sig.

Efter nagra dagar med regn var vi valdigt nojda nar solen visade sig pa morgonen idag. Vi skulle namligen ivag pa en liten utflykt. Vi fick batskjuts in till staden, satte i en oss en minibuss som funkar som kollektivtrafik dar folk hoppar pa langs vagen och for ivag. Minibussen fylldes snabbt pa och snart satt vi som packade sillar. Turister med kameror blandat med bonder och korta indiankvinnor med traditionella klader. Efter 40 minuter anlande vi till varat forsta stopp. Ett vattenfall med varmt vatten! Det varma vattnet kommer fran en varm källa och blandas med det kalla vattnet som kommer fran bergen. Det blev en skon badstund dar vi forst badade i vattenfallet, sedan klattrade upp ovanfor vattenfallet dar vattnet var kokhett. Sedan smetade vi in oss i mineralrik lera och hoppade ner fran vattenfallet. Som ett naturligt spa! Det basta av allt var nog att det bara var vi och fyra hollandare dar.

Sedan fortsatte vi i en annu trangre minibuss. Vi stannade dar floden hade skapat en slags "canyon" i berget. Vi fick satta oss i en kanot som styrdes av en 13-arig pojk. Sedan var det bara att njuta. Det var obeskrivligt fint och det kandes som att man var med i en film. Bergsvaggar som strackte sig 30-talet meter rakt upp och trad och vaxter som hangde ut i det fria. Datorn vi har fatt lana har ar otroligt seg, men vi lagger upp nagra bilder anda. Bilderna pa "canyonen" visar dock inte hur vackert det var.

Imorgon bar det som sagt av till Antigua, dar hade vi tankt ta en veckolang spanskakurs sa att resten av resan gar i konversationens tecken! Nasta gang vi bloggar skriver vi alltsa pa spanska fran en stad omgiven av vulkaner. Sa det ar bast att ni dammar av det gamla spanskalexikonet, "Es una iglesia." (Ni som fattar fattar)

Hasta Luego fran Guatemala som alla dar hemma i Svea Rike borde besoka!



Nyskrubbade och nybadade


Denna bild ser lindrig ut i jamforelse med vad den var!


Omojligt att fanga den obeskrivligt vackra "canyonen" pa bild!


13 bast, guldtander och en javel pa att paddla kanot.


Vart "vardagsrum"

Kommentarer
Postat av: Wimsiga Wivy

Hola mi guapa chica! (y chico) ser ju för jäkla fint och mysigt ut så det är icke sant! helt underbart med naturligt spa och varma källor, vad mer man kan önska liksom?

Vad kul att ni ska lära er spanska! Lovar du att lyssna mer än vad du gjorde på spanskalektionerna i gymnasiet?;)

Fasen vad bra att ni är på Usa tripp, vi åker hem om ca 2 veckor och börjar spara direkt:)

Ni ser ut att ha det helt underbart och jag måste erkänna att jag är för jäkla avundsjuk på att ni har ett antal månader kvar och vi bara drygt en vecka;( buuuhu.

och snart fyller ju min söte söte sessa år! Hur ska ni fira detta tro?

Behöver inte ens skriva att jag saknar dig för det hoppas jag att du vet, jag tänker på dig VARJE DAG!

Måste prata snart! Det blir nog lättare när vi är hemma och tidskillnaden är lite mer normal.

Ha det lika underbart som ni redan har haft det och hälsa din fine karl! Massa pussar och kramar från Wivy och den lelle trollongen

2012-03-10 @ 16:32:09
URL: http://sandrawidar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0