Människor

Efter några månaders resande har vi nu nått det sista landet på resan - Brasilien. Detta mytomspunna land som många har sin egna lilla bild av. Samba, fotboll, vackra stränder och amazonas är bara några av de saker som poppar upp i huvudet på folk när man nämner detta land. Men detta inlägg ska ICKE handla om Brasilien. Det ska nämligen handla lite om andra resenärer. Det har nämligen varit så här att det finns folk från vissa länder som vi nästan alltid har stört oss på och så finns det folk från andra länder som vi nästan alltid kommit bra överens med. Här nedan kommer två listor.

Jobbigaste människorna:

1. Israeler
Egentligen ligger israelerna både etta, tvåa och trea på denna lista. Jag skulle vilja säga att vi här får medhåll av minst 90% av de människor vi mött på resan än så länge. HÖGljudda, arroganta, oförskämda och bara allmänt jobbiga. De tar otroligt mycket plats och behandlar andra människor som skit. Respekterar inte köer eller oskrivna (eller skrivna för den delen) regler. De hörs hela tiden och rör sig ofta i stora grupper som har inställningen att vi israeler är störst, bäst och vackrast och är såpass högljudda att vi har sett folk lämna caféer, restauranger och dylikt när de klampar in och slår sig ned vid bordet bredvid. Beviset på att vi inte är de enda som stör oss på israelerna är att de legat 1:a på listan över de jobbigaste resenärerna i många år. Nu har dock ryssarna övertagit denna inte så smickrande förstaplats.

2. Australiensare
Nu är det många som högt tänker VAA!!? ute i stugorna. "Man har ju alltid hört att de ska vara så trevliga". Det har jag också alltid hört men jag kan inte förstå vart de har fått detta goda rykte från. Under de resor jag har gjort har det alltid svämmat över av dessa aussies som enligt mig är egoistiska, arroganta och väldigt måna om att prata på om sig själva utan att bry sig ett jävla jota om vad någon annan säger. Många har dessutom en förmåga att bli odrägligt fulla och förstärka dessa personlighetsdrag ytterligare.

3. Amerikaner
Att australiensarna hamnar högre beror mycket på att vi faktiskt har träffat en hel del trevliga och sköna amerikaner. Så är inte fallet med australiensarna. Vissa amerikaner är helt underbara, trevliga, lite störda, roliga och omtänksamma. Detta är oftast amerikaner från norra USA eller från städer som New York, LA och San Francisco. Många andra amerikaner är totala motsatser mot oss svenskar. Falska, högljudda, överdrivna och självcentrerade. De vill gärna ta över ett samtal, avbryta, säga "hur det egentligen är" och dessutom med total avsaknad av humor. Många är dessutom så patriotiska att bara man säger det minsta negativa om USA så blir de förbannade och vänder dig ryggen. Amerikaner har också en stor del i varför turister anses som dumma och oförskämda i många länder då de rör sig i stora grupper och förväntar sig 5-stjärnig service fast de befinner sig i en by mitt ute i djungeln. Överanvänder superlativ konstant.

Bubblare: Fransmän, tyskar, japaner.

Som ni kanske märker har alla dessa gemensamt att de är högljudda, arroganta och egoistiska. De är väldigt olika oss svenskar som kan verka väldigt reserverade, nästan otrevliga, och som gärna håller samtalet på en låg nivå. Vi är hellre tysta och tillbakadragna än falskt trevliga och för framfusiga.

Nog om negativitet, nu tar vi topp tre på resenärer vi ofta har trivts bra ihop med.

1. Skandinaver
Fan va tråkiga vi är, tänker ni, men det är oftast så att vi förstår varandra på ett annat sätt (inte bara språkligt), vi tar inte så mycket plats, är vänliga och har samma humor. Dock ska sägas att det inte alltid är de vi har haft roligast med.

2. Holländare
Vi har träffat många dutchare och alla har varit jävligt trevliga. Det har känts som att vi är på samma nivå och har mycket gemensamt men det viktigaste har kanske varit att vi har haft ungefär samma humor. De ser ofta inte så mycket ut för världen men överraskar när de öppnar munnen.

3. Britter
Kanske det folket med sämst rykte hos oss svenskar. Jag antar att det hänger kvar sen de fick ryktet om sig att vara konstant fulla och aggressiva på charterresor på 90-talet. De britter vi har mött har varit trevliga, roliga och lättpratade. Det enda negativa jag kan säga är att vissa snubbar från Britannien kan ha en förmåga att alltid vilja vara i centrum, å andra sidan är de oftast jävligt roliga så då spelar det mindre roll.

Bubblare: italienare, kanadensare, folk från norra USA.

Som ni märker, HUMOR är väldigt viktigt. Det får alltid ett samtal att gå framåt på ett annat sätt och vi har märkt att det är lättast att skämta med folk från vår egen kontinent. Fråga mig inte varför det är så...


Kommentarer
Postat av: calle

Lite oroväckande text... Finns väll stereotyper från alla håll och kanter geografiskt men att göra generaliseringar och lista vilka som är trevliga och inte är lite skumt. Du får väll dessutom väga in "tillfälligheten" som en stor faktor i din lista då folkslag du uppfattat som otrevliga måste vara en väldigt liten del av en hel befolkning du listar som otrevliga resenärer.



Jag menar, man kan träffa en eldig italienare som är dum i huvudet eller tvärtom. Det beror lite på personen själv och inte dess stereotypa drag.



"falskt trevliga" - är inte det ganska svenskt? eller det kanske bara är jag som uppfattar det så...



2012-06-05 @ 12:53:14
Postat av: davidDadaism

Jag måste väl då tillägga att detta ENBART är vår egen uppfattning om människor VI har träffat på denna resa. Det är en grov generalisering men absolut ingen mall om hur människor från andra länder är. Det är bara vår uppfattning! Jag säger inte att alla israeler är jobbiga, enbart merparten vi har stött på under resans gång. Jag trodde att det gick framgick när jag skrev att det finns folk som VI nästan alltid har stört oss på/kommit bra överens med. Alla människor är olika och detta är vår uppfattning.

2012-06-05 @ 18:28:03
URL: http://twoidiotsabroad.webblogg.se/
Postat av: Anette

Ja det är väl tur att inte alla tycker lika och att man får ha olika åsikter. Alla kan ju inte tycka om alla här i världen och det gör ju folk inte heller för då skulle det definitivt inte se ut som det gör. Och visst är vissa nationaliteter underbara jämfört med andra, ingen nämnd och ingen glömd. Nu kan ju tilläggas att man inte heller ska dra alla över samma kam som det så käckt heter. Nä alla är vi olika och tycke och smak likväl. Ha en fin dag, vi hörs.

2012-06-09 @ 15:02:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0