Simma lugnt och undvik Shit-zen!

Manga av er (atminstone 3-4 stycken) ar nyfikna pa hur vi har det har i Tulúm, sa nu ska vi stilla er nyfikenhet en aning! Tulúm, som alltsa ligger i Mexico cirkus 3 timmars bussresa soder om Cancún, ar ett turistigt stalle mycket lampligt for de som avgudar sol, strand och dykning. Sa varst mycket sevardheter finns har inte, bortsett ifran X antal Maya-ruiner, varav den storsta ni sakert kanner till, Chitzen Itza. Just denna ruin besokte vi igar, vilket var sjuhelsikes skoj. Nej! Ironi, ironi, ironi... Om sanningen ska fram var det en ren pars att ta sig runt pa denna extremt turist-tata, jippo-liknande marknadsplats. For ja, just det, marknadsplats ar det ratta ordet! Marknadsstanden (med skit, skit och ater skit, "hola amigo! only one dollar!", fast nar det val kom till kritan fick man punga ut over 100 pesos for en massproducerad vaggbonad, VILKET GIVETVIS INTE hindrade japanerna, ryssarna och framforallt amerikanerna att handla pa sig tonvis med grejor!) spelade definitivt huvudrollen i denna pjas, medans den stora attraktionen, ruinen, spela en fjuttig och knappt markbar biroll. Trakigt, da man inte hade ork att agna nagon vidare energi pa det egentliga syftet man var dar for, da hundratals salg-giriga mexare skrek fran alla hall och kanter. Efter att koat till forsta biljettkassan var det dags att stalla sig och koa i den andra, for ni tror val for i helsefyr inte att man enbart behovde kopa en biljett? Nej nej nej, har galler det att pumpa turisterna pa sa mycket kosing som mojligt! Nar andra biljettkon var avklarad var det dags for den tredje och slutgiltiga kon in. Nu kanske ni tror att det efter alla dessa koer var en lattnad att komma innanfor murarna pa Chitzen? Da misstar ni er grovt mina vanner, for val inne var det som, ja, typ sommarens forsta dag pa Liseberg. Folk, folk, solhattar, solhattar, kameror, kameror, idioter, idioter, och faktiskt an mer idioter. Det ar inga fina ord jag anvander, men inte mindre sanna for det! Enda ordet att beskriva dessa giriga, korkade och fruktansvart stil-losa manniskor ar just ordet idiot. Vi hade fyra och en halv timma pa oss att spatsera runt och inandas denna underbara kultur. Efter blott en timma var vi klara och utpumpade, vilket resulterade i att vi fick fordriva resten utav tiden pa Chitzens bar, dar olen var dyr och stolarna var obekvama. Trots att jag enkelt kunnat promenera en timma till bland ruinerna var det ett blankt nej ifran Davids sida, och da jag sag paniken krypa in under huden pa honom var det lika bra att kasta in handduken och ge upp. Dock, kul att ha sett det, men aldrig mer!

Idag ar det sondag, och vad ar sondag for dag? Tvattdag! Kanske inte vanligtvis, men just denna sondag ar det tvatta som galler. Att saga att detta ar valbehovligt ar en underdrift, sa da kanske ni hajar laget? Alltsa kommer denna dag, med aningen mulet vader, bli ganska handelselos och totalt ointressant att beratta om, sa jag tar er istallet tillbaka till det som numera ar historia.

I forrgar var det carneval i sta´n, nagot vi givetvis inte fick missa! Efter en dag pa stranden och kokosnots-smaskande med vara mycket trevliga italienska grannar, svirade vi pa oss finkladerna och drog ner pa stan. Glada mexare och mat och marknadsstand overallt, very nice! Har "avnjot" vi en mjolkig drink, enligt oss troligtvis innehallande mjol alternativt bakpulver, vilket vi till en borjan inte uppskattade det minsta men som sedan blev raddningen da vi fick in varan mat. David tog quesadillas, jag tog tacos och vara munnar brann, nastan bokstavligt talat, jisses! Har kom drinken val till pass da den troligtvis var framtagen for att dampa brinnande svalj, vilket den lyckades tacksamt bra med! Men oj, gott var det, godaste tacosen nagonsin, inte pa langa vagar jamforbart med texmexen darhemma, saklart!

Annars da? Jotack, i ovrigt har vi det super! Imorgon lamnar vi Mexico och drar vidare soderut mot Belize, ett land som vi hort ska vara prismassigt jamforbart med Mexico. Troligtvis stannar vi inte dar speciellt lange, da vi vill komma soderut (las: till billiga lander), men nagra natter ska vi nog kunna beta av dar. Har planer pa en natt i Belize City, foljt av nagra natter pa en o kallad Caye Caulker, som tydligen ska vara bra, iallafall om vi ska tro svagerskan Annas "Lonely Planet"-anteckningar, sa nu vet ni vem som far sta med hundhuvudet om sa inte skulle vara fallet?
Jag vill aven passa pa att utnamna Mexico till landet med varldens gulligaste barn! Pinsamt hur man ibland glor ogonen ur sig, men jisses amalia sa sota dom ar. Mexare, den vuxna varianten, ar overlag ratt gulliga i sig, mini-korta med obeskrivbart udda utseenden. Deras avkommor ser ofta ut som kopior av sina foraldrar, allsta gubbar och karingar i miniatyrer, och vanligtvis valdigt uppsnoffsade med snygga frisyrer och klader. Helst av allt vill jag traska fram och nypa dom alla i kinderna, men jag far lagga band pa mig och forsoka titta under lugg nar dom inte ser. Gull-ungar!
Konstaterande: Vagorna har ar enorma! Vi har en drunkningsolycka, med lyckligt slut, att dela med oss utav. Hor upp, for nu kor vi! Stranden har ar lang, ack sa lang, och vackert lugn. Lugnt ar dock inte det vilda havet, med over en meter hoga vagor anda in till land. Som de fiskar vi ar tankte vi prova pa de storsta vagorna borta vid klipporna, jag menar, vi ar ju tuffingar som inte rads lite vagor. Oj oj oj vad skoj det var att plaska runt dar, forsoka dyka med vagorna, forsoka dyka mot vagorna, forsoka hoppa over vagorna, OCH forsoka dyka med den fetaste jalva vagen vi nagonsin skadat! Sa tankte iallafall jag, att detta kunde bli riktigt skoj, varpa jag dok med en vag som var monster-hog, och vips var jag forsvunnen. Inne i vagen drogs jag, givetvis, med och visste inte vad som var upp och ner eller fram och bak, kandes som jag tumlade i en tvattmaskin och slog mot botten. David, som gjort en korrekt bedomning nar han avgjorde att denna vagen var pa tok for stor att ens forsoka bemastra, trodde jag var forlorad, men efter en stund, cirkus 25 meter langre in, ateruppstod jag ur vattnet och skummet, omskakad och vett-skramd. Detta gjorde att min respekt for vatten stigit med 100% och min lardom blev att aldrig forsoka bli kompis med den vag som ar hogre an dig sjalv!

Vart boende


Var enkla boning, men vad mer behovs?


Var tradgard - kokosnotsodling


Den lilla baren




Allt annat an Kubansk mat!




Sadana har sympatiska kompisar kan man skaffa sig manga i Tulúm!


Caaaaarnavaaaal!




Drinken, tacosen, myten, legenden.


Chitzen Itza





Inte undra pa att man avskyr turister, speciellt japaner! Vad ar grejen?! Samtliga japaner bar paraply, hatt, heltackande klader, handskar, och tro´t eller ej men just denna japan ar ovanligt "avkladd" da dom flesta aven bar en sjal som tackte 90% utav ansiktet. Galenskap, vad ska dom ut att gora overhuvudtaget?! 


Personligen min favoritbild ifran Chitzen, jag kallar den "rada upp er for avrattning allesammans". Med en k-pist i handen hade jag, hemskt nog, gjort just detta, skjutit ner hela bunten. Sa satans jobbiga turister, gaaah!


Och ett potpurri ifran Cancún, da ni inte fick se sa mycket darifran, vi borjar med en bild pa hotellet.


Eftermiddagshang pa playan.


Vara kara vanner Chuck och Kerri (yes, stavas Kerri, inte Carrie)


Absolut basta "vem-fan-ar-du"-bilden! For ni ser val tjommen i bakgrunden? Kanner ni honom? Nopp, inte vi heller! Peeeace!


Den maktiga SuperBowl-finalen pa Hard Rock Café med amerikanerna och sjuhelsikes massa god mat, som sig bor! Har ser ni aven gay-paret, Mike och Hoagy, riktigt skont, skojfriskt par!


Dessa grabbar visste hur man svangde sina lurviga, sanna mina ord!




My name if Forrest. Forrest Gump. Nog for att jag har enorma fotter i vanliga fall, men mark val att detta ICKE ar mina naturliga fotter, dock mina tva naturliga armar (obs! Plotsligt i Vinslov-assosiation)

Kommentarer
Postat av: Wimsiga Wivy

Hahaha känner igen det där med japanerna! helt sjuka är dom... på stranden kan dom t.om. bada med jeans och tjocka fliströjor, och ALDRIG att flytvästarna tas av, inte ens när dom äter lunch!

Ni ser ut och ha det för jäkla bra och ni är så söta så jag bare vill krama om er! den där tacosen tycker jag du ska ta recept på och laga till oss när du kommer hem.

Hoppas vi kan prata snart igen! miss you and u know it, KISSSSS

2012-02-27 @ 11:22:02
URL: http://sandrawidar.blogg.se/
Postat av: Anette

Riktigt kul att få se alla dessa foton,ser ju ut som om ni har det helt fantastigt bra. "Hyddan" är ju ganska mysig trots den något spartanska inredningen, va mer behöver man ha och så lättstädat sen(vi nordbor är ju sjukt bortskämda när man ser detta eller hur!!!).Ha en fin dag.

2012-02-27 @ 18:50:31
Postat av: Matilda

Wimsiga Wivy: haha, ja javla japaner alltsa, varfor finns dom ens?! just nu pa internetcafèt satt det en japan bredvid mig, vars telefon ringde stup i kvarten, irriterande nog, men annu mer irriterande att han hade Maroon 5 som ringsignal! naaah, NI ar sota! du, dom dar tacosen vagar jag nog knappt avnjuta en gang till ;)



Mamma: jajamensan, vi HAR`T fantastiskt bra, trots att dagens solbranna ar under all kritik! Att "Hyddan" ar lattstadat ar ju dock inte till varan fordel da vi inte behovde stada den sjalva, dock har vi cirkus en decimeter sand i resvaskorna vilket inte ar speciellt kul, men men, det forsvinner la i sinom tid! nu ska vi snart, eller ja, om 5 timmar, satta oss pa bussen till Belize :) Ta hand om er darhemma!

2012-02-28 @ 02:46:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0