Tranquilo!

Allt om Havanna kommer senare, nu: Viñales. Nu har vi lagt till i Viñales hamn, eller ja, de har ingen hamn i Viñales men ett trevligt hus som ags av Lucillo och Nirma. Har har vi huserat sedan i lordags kvall da vi lamnade det hektiska Havanna bakom oss och via buss hamnade i denna lantliga idyll pa Kubas nordvastra del. Efter en smidig bussresa valkomnades vi med hemlagad fisk och en mojito med hemodlad mynta. Det var precis vad vara magar behovde efter att ha tagit del av Havannas skrala utbud av mat. Igar var tyvarr inte vadergudarna med oss sa det blev en lat sondag med tidigt sanggaende efter att vi redan oppnat var medhavda Gott&Blandat-pase. Onodigt, tyckte Matilda. Valfortjant tyckte jag. Utvilade och med en trevlig guide gav vi oss ut for att kolla in Vìñales bergiga natur. Da guiden Emma aven var biolog sa fick vi oss en larorik promenad. Dar vi fick lara oss allt om Kubas djur- och vaxtliv, tobaksodling, kaffeodling och cigarr-rokande lantbrukare. Viñales och dess omkringliggande natur ar valdigt vackert och folket ar trevliga och glada. Efter en god lunch satte vi oss och beklagade oss over hur alla vasterlandska turister ser ut nar de aker utomlands. Vildmarkskladda som att de ska bestiga Mount Everest och med overlevnadskit som skulle gjort Ola Skinnarmo avundsjuk. Allt detta for att promenera nagra kilometer pa en stig och kopa en tavla fran nagra kubaner. Varfor!!? Snart blir det hummermiddag i vart casa och i overmorgon far vi till kuststaden Trinidad. Da Kuba fortfarande har modemuppkoppling sa far vi avrunda nu innan det blir for dyrt for familjen. Tack och hej, hoppas ni har det gott i kylan!

Kommentarer
Postat av: Mor Eva-Marie

Tack för ett mycket trevligt inlägg.David du skriver väldigt underhållande- du kanske också skulle ägna dig åt skrivande?!!

Hoppas att det blir bra dagar för er resten av tiden på Cuba. Allt gott och kram till er båda,m o p

2012-02-14 @ 22:48:18
Postat av: Sandra wivy

Ååh vad kul att läsa om att ni har så bra! Låter mysigt att bo hemma hos en familj och bli lite ompysslade! Längtar sååå mycket efter att få se lite bilder på er. Hur länge ska ni stanna i modemuppkopplingens land tro? Jag måste prata och få höra mer om hur ni har det SNARAST! Massa pussar o kramar sandra o nicke

2012-02-17 @ 15:36:12
Postat av: Anders Claesson

Hej, hoppas ni har bättre väder än vi. Det är snöblask och is om vartannnat. Förra helgen var lite bättre då jag åkte skridskor på Viaredssjön och det var härligt. Igår utnyttjade jag eran födelsedagspresent och tittade på andra skridskoåkare. Frölunda dominerade matchen nästan totalt men HV vann med 2-1. Jan-Olof var med och det var en bra match med fullsatta läktare.

Ha det bra önskar pappa Anders och Eva-Marie

2012-02-19 @ 20:17:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0