El condor pasa, atminstone en!

Efter en söndag i irritationens tecken, milt uttryckt, är vi nu inne pa mandag, och det i ett bättre tecken tack och lov! Ni förstar att resa är inte alltid guld och gröna skogar, även fast det allt som oftast är sa. Igar blev tyvärr guldet till sand och skogen den brann ner, vi tog nämligen beslutet att aka pa den absolut sämsta guidade turen genom tiderna. Ja, detta var vi givetvis inte varse om när vi bokade, men redan innan vi pabörjat turen skvallrade det sjätte sinnet om att detta inte skulle bli nagot att glänsa med i bloggen.

Turen, som kostat oss cirka 150 svenska kronor, skulle sparka igang kl.03 pa "morgonen", da mini-bussen skulle plocka upp oss utanför hostelet. Sömndruckna stod vi och inväntade bussen. Klockan blev tre. Klockan blev fem över tre. Tio över tre, och slutligen rullade bussen in klockan fem över halv fyra. Perfekt! En halvtimma som kunde spenderats med John Blund i bingen istället för stampandes och suckandes i morgonkylan i väntan pa en försenad buss. Väl inne i bussen upptäckte vi till vart förtret att även denna buss, likt sa manga andra, sattsat pa kvantitét framför kvalitet vilket resulterade i tre och en halv timma i framatlutat position och trängsel. Vem, jag undrar, VEM kommer med den helt obegripliga idén att konstruera ett säte i framatlutat position? Ja jisses, det fick la ga, vi trodde ju trots allt att vi var paväg emot en dag fylld av vacker natur och guidad tur. Haha, hur kunde vi vara sa dumdristiga att ens i var vildaste fantasi tro pa nagot sadant urbota dumt?

Efter den langa resan kom vi fram till "ingangen" till vad man skulle kunna kalla en nationalpark. Jag vet i ärlighetens namn inte vad fan det var da varan "guide" inte sa ett endaste jäkla smack, och när hon efter manga om och men öppnade munnen insag vi ganska snabbt att det vi blivit lovade, en engelsktalande guide, inte överensstämde för ett öre med verkligheten.
Vid ingangen skulle hur som helst en avgift betalas. En avgift pa ytterligare cirka 150 svenska kronor, nagot vi inte fatt nagon som helst information om och som dessutom satte hela turen i en helt annan dager. Hade vi fatt veta att det skulle komma att ga pa den dubbla summan av vad vi först fatt veta hade man nog tänkt efter bade en eller tva ganger. 300 kronor, det är la fan inget att braka om, tänker ni? Nja, det kan la sa va´, men är man ute och "backpackar", som det sa fint heter, far man halla igen pa bade det ena och det andra och da är vartenda öre betydelsefullt! Avgiften kom vi hur som helst inte ifran. Klart och betalt och vidare. För att slippa ga in pa massa trista detaljer som inte är speciellt intressanta för er, och som framförallt riskerar att riva upp gardagens irritation, kan jag enbart meddela att guiden, som sagt, inte sa ett endaste jota vilket gjorde att vi aldrig uppfattade att vi var vid "canyonen". Den var, med andra ord, inte sa ofantligt häpnadsväckande som guideböcker och turistinformation gjort gällande.
Det negativa:
- Kastat pengarna i sjön.
- Förlorat en halvtimma sömn (jag är ohälsosamt besatt av att fa 8 timmars sömn, ni förstar att det är VIKTIGT!)
- Inte fatt ens i närheten av vad vi blivit lovade.
- Betalat alldeles för mycket för en dalig lunch. Ja, dalig! Min kyckling serverades röd, nagot jag upptäckte efter att girigt ha satt i mig halva. Tacka gudarna för att Salmonellan höll sig borta!
- Spenderat, i princip, hela dagen i en obekväm mini-buss.
- Tagit med oss badkläder för att kunna ta ett dopp i de varma källorna. Pyttsan, hur kunde vi tro att detta skulle vara gratis? Tror ni vi valde att betala avgiften pa 50 svenska riksdaler och plaska runt bland hundratals andra, troligtvis svettiga och sket-aktiga, turister? Sa fasen heller, vi lade pengarna pa varsin stor stark i solen istället. Väl spenderat!
- Säkerligen nagot mer.
Det positiva:
- Vi fick se en livs levande kondor. Coolt! (Vi blev, givetvis, lovade att fa se 25 stycken.)
- Vi fick se lamor och alpackor. Det far man väl klassa som positivt, antar jag...
- Vi fick insupa vackra vyer.
- Vi fick se snö! (Inser ni hur galen man blivit när man klassar detta som nagot positivt?!)
- Vi träffade en trevlig peruan som ville bjussa pa bärs, men just DA skulle självklart bussen avga mot nagon annan kass "attraktion".

Nä, fy farao, nu ids jag inte spy galla över gardagen nagot mer, det star mig upp till halsen och mer därte´! Och jojomenna, vi tänkte klagat och minsann begärt pengarna tillbaka, men da sydamerikanerna allt som oftast, pa gott och ont, är jävligt slappa var vi tvugna att inse att möjligheten att fa sa mycket som ett korv-öre tillbaka kunde vi se i stjärnorna efter.
Vi avrundade i vart fall dagen med en varm dusch, salta pinnar och läskeblask i sängen framför en odubbad American Pie - The Wedding. Vardags-njutning! Och dagen som är idag da? Joho, under natten har vi lyckats skaka av oss allt ont och vaknade utvilade och glada. Tick tack, tick tack, nu inväntar vi att klockan ska sla sju sa vi kan sätta oss pa ännu en nattbuss, denna gangen mot den högt belägna staden Cuzco. Vad finner vi i Cuzco? Troligtvis mycket mer än det jag kommer att nämna nu, men ett utav världens sju underverk, närmare bestämt Machu Picchu, en utav resan absoluta höjdpunkter! Har man hundra saker i huvudet, oftast helt i onödan, som jag, kan man lätt glömma att man faktiskt besökt redan ett utav världens sju underverk pa denna resan, och ytterligare tva ska betas av.

Som ni säkert minns besökte vi Chitzen Itza.


Och vi ska som sagteligen besöka Machu Picchu här i veckan, och innan hemresa ska vi ta Jesus-statyn i Rio De Janeiro i hand.

De timmar som aterstar i Arequipa ska vi hinna med att äta en bit chicken-suchi, jag fick mersmak vettni! David hade även tänkt att tvinga med mig till ännu ett shoppingcenter (eller är det tvärt om?) i jakt pa lite nytt klo-klack (mitt namn pa nagellack, som liten). Faktum är att den som shoppat mest är herr Claesson, sa det sa. Well well, jag ber lite lätt om ursäkt att detta inlägg blidde lite negativt, men vi ska göra vart yttersta för att lyckas bjussa pa harmoni och glädje till nästa gang! Auf wiedersehen!

Vackra vyer vid vad vi tror, sahär i efterhand, var "Colca canyon".


El condor (nynnar pa Simon & Garfunkels gamla fina visa "El condor pasa", den tycker jag ni ska youtuba om ni inte hört den)






Fran vänster: unga herr alpacka, den med aren komna herr lama.

Kommentarer
Postat av: Anette

Ja, så har ni då återigen varit med om en oförglömlig bussresa (tänk va ni kommer uppskatta Västtrafik när ni kommer hem igen). Visste ni inte varför sätena i bussen var framåtlutande. Då kan jag tala om för er att dom är konstruerade så för att turister som färdas i dessa komfortabla åkdon ska slippa att få "närings-intaget" i knät under färd. (Bättre att framförvarande resenär får det i nacken istället). Detta pga. att (enligt eran beskrivning av tidigare turer) dom INTE innehar giltigt körkort givetvis. Och med tanke på att dom mer eller mindre serverar "flyg-färdig" mat så är det nog lätt hänt att maten kommer i repris vid sådana buss-färder. Och förresten så trodde jag att ni lärt er av tidigare misstag att man inte ska beställa bevingad mat. Då inte enbart med salmonella-risken i tanken utan ännu äckligare: Vem tusan vet vad man får in för fågel på tallriken när den är "naken", ALLA fåglar utan fjädrar på ser ju likadana ut. Så det kan ju lika gärna va både kråka eller fiskmås, låter det mumsigt eller kommer ni hädanefter beställa in vegetariskt?? Nå väl, dessa underverk som ni ska avnjuta. Ska ni skaka hand med Jesus-statyn så lär ni nog fanken få hoppa. Fast det klart, om man dricker koka-te så kanske det är rena barnleken att hoppa högt. Vyerna från canyonen är i vart fall väldigt fina oavsett vad ni själva tycker. Ha en bra resa till Cuzco.

2012-04-25 @ 20:58:45
Postat av: Wernering

Dom bilderna va bland det finaste. utsikten va ju verkligen inte fy skam där inte. <3

2012-05-08 @ 17:38:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0