Lasse Kongos arvtagare

Hej alla glada!

Sitter i Guayaquil lite lätt frustrerade. Anledning: sydamerikanskt paskfirande. Folk är precis likadana överallt, oavsett om man är fran Sverige, Ecuador eller Peru. När folk är lediga sa aker de till kusten. Just nu drabbar det oss genom att vi inte kan aka till kusten därför att varenda boende pa Ecuadors och Perus kustremsa är uppbokat. Därför far vi nu stanna tva nätter till i Guayaquil (ganska mysig stad dock) och sen aka inat i landet till en stad vid namn Cuenca. Först nästa vecka kan vi aterigen njuta av vagornas skvalp, den pigmentförstärkande solen och lukten av ruttnande sjogräs. Da vi förhoppningsvis befinner oss i alpackans och panflöjtens förlovade land - P E R U.
Nu ska jag berätta lite om bussresan hit till Guayaquil fran toastaden Baños. Bussresor i detta land gar till pa ett lite annorlunda sätt än hemmavid.
Saker vi sag:
En styck läckande tankbil som spred sin dyrbara last i nagra kilometer.
Ett stycke begravningsprocession med tre kistor som tog sig fram pa motorvägen och orsakade totalstopp i bada riktningar.
Ungefär 53 olika försäljare som klev pa bussen sa fort den stannade till i fler än 10 sekunder, säljandes allt ifran barnböcker till goda billiga kakor till färdiglagade kycklingrätter.
En amerikansk film med señor Banderas och mr Morgan Freeman, först pa originalspraket engelska i 20 min, sedan kom de pa sitt misstag och bytte till den bättre spanskdubbade versionen.
Saker vi upplevde:
En busschaufför som gick efter devisen "gasa mycket och länge - bromsa hart och sent". Eftersom större delen av resan pagick uppe i bergen pa serpentinvägar ledde detta till att man flög runt som en spanjor pa en fotbollsplan. Han gick även efter devisen "finns det en lucka - da är det bara gasa och köra om", problemet var väl bara att han inte brydde sig sa mycket om hur stor luckan var. Detta ledde till väldigt manga "tvivelaktiga" omkörningar.
"Jag tog väl ner er lugnt och fint" som Långben hade sagt...
Nu tog bläcket slut för denna gang Glad Pask!

Kommentarer
Postat av: Anders Claesson

David, nu är det nog dags att du rakar dig!!! Stor kram mamma

2012-04-06 @ 10:53:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0